Filodeeg spinazie notenkaas


Ingrediënten:

Voor 4 personen (ieder 1/4 taart)
-80 gram walnoten
-5 eieren
-200 gram fetakaas
-50 gram goudse kaas
-1 tl italiaanse kruiden
-citroensap
-300 gram spinazie vers
-ong. 175 gram filodeeg, ontdooid
-peper en zout
-Bakpapier


Bereiding:

-Rooster de walnoten in een droge pan
-Breek de eieren in een kom, kruimel de feta en rasp de goudse kaas erbij. Doe een snufje zout, italiaanse kruiden en citroensap erbij. Voeg tot slot de walnoten toe.
-Bak ondertussen de spinazie tot alle spinazie geslonken is.
-Leg een vel bakpapier van 50 cm op het aanrecht, kwast het in met olijfolie, maak er een prop van en vouw opnieuw uit en leg opnieuw plat neer. Leg 4 vellen filodeeg op het bakpapier. Kwast het deeg in met olijfolie, strooi wat zout en peper erop. Herhaal dit nog 2x tot je 3 lagen hebt.
-Haal spinazie van vuur en voeg toe aan eimengsel. Meng goed.
-Doe het filodeeg in een taartvorm en vul met het eimengsel.
-Zet de oven 30 min op 150 graden.
-Als het eimengsel gaar/gestold is, voeg nog enkele bladeren filodeeg toe bovenop het gerecht. Laat dit nog 10 minuten in de oven staan.

-Lekker met salade en/of ovenfrietjes of stokbrood.

Hoofdgerecht

Nederlands

4 Personen

45 minuten

600 Kcal/persoon


     Zoek