Brownies met karamel en nootje


Ingrediënten:

Karamelsaus
-150 gram fijne kristalsuiker
-50 ml water
-125 ml slagroom op kamertemperatuur
-40 g roomboter in blokjes
-40 gram witte fijngehakte chocolade

Beslag
-6 eieren
-20 g vanillesuiker
-375 g roomboter
-375 g pure chocolade in stukjes
-500 g kristalsuiker
-250 gram bloem

Garnering
-125 g pure chocolade grofgehakt
-140 gram pecannoten, grofgehakt
-50 gram witte chocolade fijngehakt
-50 gram pure chocolade fijngehakt
Bakblik van 20x30 cm, bakpapier


Bereiding:

Karamelsaus: tussenlaag in de brownie
-Doe de suiker met het water in een pan met een dikke bodem en laat op middelhoog vuur karamelliseren
-Zet ondertussen de slagroom, boter en chocolade klaar
-Voeg de slagroom in 1 x toe wanneer de karamel een mooie reebruine kleur heeft.
Pas op, het kan gaan borrelen en een beetje omhoogkomen.
-Blijf roeren en verwarmen totdat alle karamel is opgelost. Haal de pan van het vuur, voeg dan de boter, de chocolade toe en roer tot een gladde saus
-Laat de saus afkoelen, de karamel moet dik vloeibaar zijn.
-Verdun de saus als hij te dik is met wat extra slagroom

Beslag:
-Klop de eieren met de vanillesuiker 10 min in de staande mixer tot een zeer luchtige massa
-Laat ondertussen de boter in een grote pan op laag vuur smelten
-Smelt de chocolade in de boter
-Roer tot een gladde massa en spatel vervolgens de suiker erdoor
-Meng de opgeklopte eieren door de chocoladeboter
-Zeef de bloem en spatel dit ten slotte ook door het beslag.
-Giet de helft van het beslag in het bakblik en bak 25 minuten in de oven

Opbouw:
-Laat de eerste brownielaag een klein beetje afkoelen.
-Verdeel de afgekoelde karamel erover, houd hierbij ongeveer 1 cm vd rand vrijdag
-Bestrooi de karamellaag met de gehakte pure chocolade en de helft van de gehakte pecannoten
-Giet de 2e helft van het beslag hier voorzichtig overheen, bestrooi met de overgebleven pecannoten en zet weer 20 min in de oven

Afwerken:
-Laat de brownie helemaal afkoelen en verwijder hem dan uit de bakblik
-Smelt de witte en pure chocolade au bain-marie en trek met een mes lijnen over de brownie.
-Laat de chocolade uitharden
-Snijd eventueel de randen van de brownie af, deze zijn soms wat droger

Overig

Nederlands

8 of meer Personen

30 minuten

600 Kcal/persoon


     Zoek