Linzen soep Dahl


Ingrediënten:

-1/2 pakje rode linzen
-3 ontvelde gekookte tomaten
-1 blik kokosmelk
-snuf chilipeper
-1 ui
-2 tenen knoflook
-verse koriander
-2 bouillonblokjes
-1 tl korianderpoeder
-2 tl kerriepoeder
-2 tl komijnpoeder
-1 tl kurkuma
-1 snuf kaneel
-1 turks brood
-zuivelspread


Bereiding:

1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit kort in de pan.
2. Voeg de kruiden toe en laat heel eventjes roosteren.
3. Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
4. Voeg de bouillon (uiteraard met water ong. 500 ml) toe en doe nu direct de rode linzen erbij.
4. Voeg de helft van het blik kokosmelk toe en laat meekoken.
6. Laat de soep nu voor een minuut of 20 (of 30 als je het gevoel hebt dat de linzen nog niet gaar zijn) koken.
7. Pureer de soep met een staafmixer.
8. Voeg nu een snuf kaneel en chilipeper toe en eventueel wat peper en zout om de soep op smaak te brengen.
9. Roer de andere helft van het blik kokosmelk door de soep. Op dit moment voegde ik ook nog (in een spontane bui, omdat ik ze tegenkwam in de vriezer,) doperwten toe.
10. Serveer de soep met verse koriander, turks brood en zuivelspread.

Soep

Oosters

4 Personen

30 minuten

400 Kcal/persoon


     Zoek