Bloemkool met amandelen


Ingrediënten:

1 bloemkool, in roosjes verdeeld
1 handje geblancheerde amandelen, fijngestampt
1 à 2 gedroogde rode pepertjes
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels korianderzaad
De geraspte schil en het sap van 1 citroen
Olijfolie
Klontje boter
Zeezout
Schijfje van een citroen ter versiering


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Allereerst blancheer je de roosjes bloemkool een paar minuten in kokend water met wat zout en daarna laat je ze uitlekken en uitwasemen in een vergiet (ze mogen niet meer waterig zijn). Hussel ze door een flinke scheut olijfolie en door de boter.
Stamp de specerijen en rode pepertjes met een snufje zout fijn in een vijzel, meng ze met de amandelen en rooster dit mengsel in een hete, droge, ovenvaste pan op laag vuur.

Doe er na een paar minuten de bloemkoolroosjes bij.

Wanneer die mooi goudbruin worden, doe je er de citroenschil en het citroensap bij en meng je alles goed door elkaar.

Bak alles nog een minuut op het vuur en zet de pan dan ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven, zodat de bloemkool een beetje krokant wordt.

Serveer eventueel met gebakken aardappeltjes of rijst.

Kijk op www.veganuts.nl voor meer heerlijke recepten!

Hoofdgerecht

Nederlands

4 Personen

30 minuten

600 Kcal/persoon


     Zoek